Top 20 afrodiziákum hatású természetes potencianövelő

Top 20 afrodiziákum hatású természetes potencianövelő

A rohanó élet és a sok stressz miatt egyre több férfi szembesül a csökkenő libidó következményeivel. Ilyen problémákra fiatal- és középkorban nem érdemes Kamagra, Cialis és hasonló gyógyszer alapú tablettákat bevenni, mert ezek károsak. Erős mellékhatásaik vannak, mint fejfájás, kitágítják az ereket és a keringési problémákkal küzdők kifejezetten nehezen viselik őket. Helyettük nyugodt szívvel ajánlható a népi gyógyászatban jól bevált gyógynövények sora, melyeket akár évezredek óta használnak afrodiziákumként mellékhatások nélkül, legyen szó akár a kínai, inka, thai, indai vagy éppen az azték kultúrkörről. Válogatásunkban az első 9 pontban a visszajelzések alapján kiválasztott 9 leghatékonyabb, egzotikus afrodiziákumot szedtük össze, míg a 10. pontban további 11 közismert és még hatásos, de picit gyengébb vágyfokozó került.

1.       Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb növényi afrodiziákum a ginzeng. A ginzeng csökkenti a stressz káros hatásait, energetizál és emellett jótékonyan hat a férfi és női libidóra egyaránt. A kínaiak rensennek, azaz embergyökérnek hívják. Nem is az emberre gyakorolt hatásai miatt (szellemi és fizikai erőnlétfokozó, afrodiziákum), hanem inkább a gyökér alakja miatt. Számos, Magyarországon is forgalomban lévő, kínai eredetű potencianövelő készítmény alapanyaga. Fogyasztható azonban tea, por, kapszula és sűrítmény formájában is.

 

2.       A Muira puama egy Dél-Amerikában használt afrodiziákum, melyet az Amazonas őserdő bennszülöttjei használtak és használnak jelenleg is. A Muira puamát nevezik növényi viagrának is és a termékenység fájának. A Muira puama fa kérgét szokták lehántani és ebből főznek teát, ami kellemesen nyugtató hatású és a libidóra is ösztönző hatással van. Elsődleges kémiai összetevői a muira puamanak az alkaloidok (konkrétan muirapuamine), észterek, növényi szterolok, a szabad zsírsavak és a fitoszterolok. A pontos hatásmechanizmusa nem ismert csak a végeredmény, vagyis, hogy a szexuális aktivitást, mind a medence tájéki véráramra gyakorolt pozitív hatásával, mind az idegrendszerre gyakorolt nyugtató és relaxáló hatásával támogatni tudja. Felhasználói visszajelzések alapján a Muira puama és a damiana a két legerősebb afrodiziákum a kapszulacenter.hun elérhető termékek közül.

 

3.       A damiana egy szintén amerikai indiánok által használt afrodiziákum, melyet Közép-Amerikában az aztékok használtak előszeretettel. Sok mindenre használják, alkalmazzák köhögés elleni gyógyszerként, vízhajtóként, és afrodiziákumként. Általános frissítő és szorongásoldó hatása miatt kedvező hatással van azok számára, akik enyhe depresszióban szenvednek. A damiana használata javítja az emésztést, nyugtatja az idegrendszert, szabályozza a hormonális aktivitást, serkenti a húgy-ivarszerveket ezáltal szexuális zavarok esetén afrodiziákum hatással bír.

 

4.       A maca por őshazája szintén Dél-Amerika és az inkák közkedvelt afrodiziákuma volt. A maca másik nevén perui zsálya egy szuperélelmiszernek mondható. Általános energetizáló tápanyagként, betegségek utáni gyógyulás esetén, házi állatok és az ember termékenységének és libidójának a fokozására alkalmazzák, valamint az inkák fogyasztották erejük növelésére háborúba indulás előtt. A konkvisztádorok korában a spanyol telepesek használták Európából hozott házi állataik magashegyi klíma hatására lecsökkent szaporodóképességének visszaállítására.

 

5.       Gotu kola (Centella asiatica) egy kis növény az Umbelliferae családjából, őshonos a trópusi területeken mind a két féltekén. A gotu kola számos pozitív hatással rendelkezik, mint vírus és baktérium ölő hatás, segíti a sebgyógyulást, oldja a szorongást és erős libidó fokozó hatása van. A gotu kólát főleg a kínai kultúrában és az ajurvédikus gyógyászatban használják, de Afrikában is egy közkedvelt vágyfokozó.

 

6.       A királydinnye kivonat vagy másnéven Tribulus terrestris egy természetes tesztoszteronfokozó készítmény. A reproduktív szövetekre illetve szervekre nézve energetizáló hatású, afrodiziákum. Használata az említett pályákon és szervekben az egyensúly megjelenését eredményezi. Emellett természetes tesztoszteronserkentő hatása miatt testépítők és erőemelők is szedik, hogy optimalizálják szervezetük hormonháztartását. Figyelem: a királydinnye teljesen természetes, így teljes biztonsággal szedhető. Nem hormon jut be a szervezetbe, mint a szteroidok esetében, pusztán egy természetes anyag, mely elindítja vagy fokozza a tesztoszteron termelődését. Ha tesztoszteront magában juttatunk be, akkor a szervezet saját termelése leáll, mert érzékeli, hogy több van a vérben, mint szükséges. A szervezet mindig egyensúlyra törekszik, viszont a Tribulus terrestris bevitelétől ez nem borul fel, miután nem hormon kerül a szervezetbe, csak a hormon kiválasztás fokozódik.

 

7.       A catuaba is egy bizonyos kulturkör jellegzetes afrodiziákuma. Főleg Brazíliában használják ezt a gyógynövényt végyfokozó és nemi serkentő hatása miatt. Érzéktelenítő, gyulladásgátló és antibakteriális hatásai is ismertek. Tágítja, illetve megerősíti az ereket, javítja a vérkeringést.

 

8.       A yohimbe egy Afrikában alkalmazott afrodiziákum, mely a szildenafil származékokhoz hasonló mértékben képes akár az ereket kitágítani. A fizikai teljesítményt is képes növelni, de szedése sok mellékhatással jár, mint izomgörcsök vagy éppen szorongás. Hatékonysága ellenére, a kockázatok miatt Magyarországon tiltott a yohimbe, így a kapszulacenteren sem árulunk yohimbe tartalmú étrend-kiegészítőt.