A guarana por egy élénkítő hatású por, ami helyet kap a legtöbb szálkásító/anyagcsere optimalizáló étrend-kiegészítőben és energia italban. A guarana koffeint tartalmaz, így hasonlóan fejti ki a hatását, mint a kávé, csak a koffein mellett egyéb élénkítő anyagokat is tartalmaznak, amik nem terhelik meg a szívet. A koffein az idegrendszerben (CNS) stimulálással fejti ki a hatását, míg a guaranában van teofilin és teobromin is.

Guarana használata

A guarana tartalmú étrend-kiegészítők fokozzák a szívösszehúzódás erejét, gyorsabbá teszik a vizeletkiválasztást, a zsír és cukor lebontását, valamint elősegítik a gyomornedv kiválasztását és gátolják a vérlemezkék összecsapódását.

A guarana alkalmazása veszélytelen, de nagy (100 mg-ot meghaladó) adagban, egyénenként változóan, a koffein mellékhatásaként szapora szívverést, gyomorfájást, hányingert, fejfájást, idegességet, álmatlanságot, remegést okozhat. Így nem javasoljuk, hogy nagy mennyiségben fogyasszák. A kávé esetében sem javasolt napi 2 kávénál többet inni, naponta, úgy a guarana esetében is mérsékletet kell tanúsítani.

 

Fontos információk a Baba guarana porról

Származási ország: Brazília

Összetétel: 100% guarana por

EU-ban forgalomba került: Lengyelország

Forgalmazza: Oranzada Robert Derlatka (Lengyelország)

Minőségét megőrzi : a lejárati dátumot és a tételszám fel van tüntetve a matrica hátoldalán a csomagolás. Tárolja szobahőmérsékleten egy légmentesen lezárt tartályban elzárva gyermekektől.  

Guarana por használata: ajánlatos 1 teáskanál 5 g folyadékhoz. Ne lépje túl az ajánlott adagot a nap folyamán. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti  a változatos étrendet. Tárolja szobahőmérsékleten egy légmentesen lezárt csomagban, elzárva gyermekektől.

 

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
    Rossz           Jó

Baba Guarana por (100g)

  • Cikkszám: BB-GU
  • Készlet információ: Készleten
  • 1 390Ft